Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak dnes úvodník jasný. Jakýsi Andrej Babiš, podivně zázračně zbohatlý stejně jako řada jiných tzv.miliardářů, je podezřelý z toho, že spolupracoval s STB. Nevím. Možná ano, možná ne. Prý je to celé zfalšované.


To ať posoudí kompetentní místa. Ale příšerná diskuze okolo toho, zda stát smí řídit osoby co se zvrhly (ať už k tomu měly motivaci jakoukoliv) ke spolupráci se spolkem, který představoval to nejhorší, co reprezentoval minulý režim, je pro dnešní dobu symptomatická. To je holt důsledek oné pověstné tlusté, sametové čáry. Přesně té čáry, která umožnila náskok komunistům s majetky, veksláky, zelináře před těmi co měli jen holé ruce. A ponechání právní kontinuity. Žádné vyrovnání s komunisty, žádné vyrovnání s estébáky a jejich přisluhovači. Očištěný Čalfa s Havlem. Nejsme jako oni. Facka politickým vězňům. Hrdinové i Jidášové v očistném objetí. Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí a zlo se potutelně směje. A když po 25 letech leze pravda na světlo boží, protože všechno Lorenc nespálil, je všechno jinak. I proto jsem se stal jedním z iniciátorů a zakladatelů hnutí Proti Alt. Vzniklo jako názorová opozice k levicovým hnutím omezujícím svobodu jednotlivce. Má přispívat k ochraně společnosti před levicovým extremismem, upozorňovat na porušování zákona ze strany levicových extrémistů a bojovat proti likvidaci práv jednotlivců. A proto jsme zvedli hlas proti těm, kteří chtějí povinnou lustraci pro ty co nás chtějí řídit, spláchnout do hajzlu. Když jsem po převratu kandidoval do voleb do místního zastupitelstva, ani by mne nenapadlo zpochybňovat povinnost předložit negativní lustrační osvědčení. Proč už to dneska nemá být samozřejmé? Proto dne 25. 11. 2013 před budovou PSP ČR před zahájením první schůze zástupci ProtiAlt o.s. oslovili přibližně 50 poslanců s žádostí o podpis pod petici o zachování lustračního zákona. Někteří poslanci podepsali okamžitě, například poslanec V. Jandák. Bohužel většina poslanců, které jsme oslovili a vysvětlili účel petice, kontrovali názorem o vyčpělosti lustračního zákona. Značně překvapil Martin Komárek přesvědčením, že petice je zcela zbytečná, neboť platnost lustračního zákona ohrožená není. Paní Zdena Hadrbolcové naopak podepsala s radostí. Podpisů jsme získali jen šest. Tak malý zájem o tak důležitou věc nás překvapil. Proto jsme se rozhodli pečlivěji prověřit pohled našich volených zástupců na možnost zásadně ovlivňovat chod státu lidmi, kteří byli součástí totalitního režimu a na jehož trvání se podíleli coby příslušníci StB či dokonce Pohotovostního pluku ministerstva vnitra. Není přece možné, aby v PSP ČR vytvářeli zákony lidé, kteří považují kolaboraci s KSČ a STB za nevýznamnou součást politické kariéry a my o tom nevěděli. Jak pravil jeden komunista: Lidé, bděte. Na perexovém obrázku pohled do našeho parlamentu. A my půjdeme na titulky.

  • Tvrzení o Babišově zfalšovaném svazku StB je podle historika nevěrohodné. Svazek, který má dokládat spolupráci Andreje Babiše se Státní bezpečností, je podle bývalého důstojníka tajné služby Andreje Kulhy zfalšovaný. Řekl to v rozhovoru pro týdeník Euro. Kulha měl v 80. letech spis na starosti. Tvrdí, že kolegové svazek zfalšovali, aby si ulehčili práci. Podle historika Radka Schovánka však jde o účelové prohlášení. „Jestli před soudem svědčí ve smyslu ano, tehdy jsem dlouhodobě vědomě lhal svým nadřízeným, falšoval jsem dokumenty, za které jsem byl placený, falšoval jsem úřední listiny.
    To mi ho teda vyndej. Proč bychom těm lidem dnes měli věřit? Když tedy důstojník StB říká, že Babiš nebyl agent StB, musí to být pravda a já oběma pánům věřím a omlouvám se jim. Nebo jako svědectví estébáka má být něco, čemu máme věřit? Už moje babička říkala, že vrána vráně oči nevyklove. Myslím, že je načase aby aspoň jeden křivopřísežný estébák byl usvědčen. A s Babišem ať si dělají co chtějí. Máme co jsme chtěli. Teda někteří. Asi milion. A kde jsou silná slova prezidenta? Jenom lidovcům, pokud nezmění názor se hluboce pokloním. Uvidíme, co jim přikáže fokoláre.
  • Oligarchové proti Bakalovi píše Erik Best ve Final Word, což je internetový zpravodaj, v němž se zabývá politickými a ekonomickými tématy, která hýbou Českou republikou. Jiří Paroubek v Deníku naznačil, že mocné české zájmové skupiny by nenechaly Andreje Babiše dojít tak daleko, kdyby se s ním byly nedohodly. Paroubek nikoho nejmenoval, ale pravděpodobně měl na mysli Pět rodin ovládaných Petrem Kellnerem, Patrikem Tkáčem, Karlem Komárkem, Markem Dospivou a Zdeňkem Bakalou. Pokud ale k nějaké dohodě opravdu došlo, Bakala u toho zřejmě nebyl. Jeho časopisu Respekt se včera podařilo zaútočit jak na Babiše (slovy, že se na pořad dne dostává otázka, jak zabránit babišizaci Česka), tak na Kellnera (když nastolil otázku, zda Petra Dvořáka do České televize nedosadila PPF a BBH). Před volbami Bakalovy Ostravsko-karvinské doly bědovaly, že se z nich stalo volební téma číslo jedna. Mediální válka ponoukající rodiny k mobilizaci, s sebou nese nebezpečí, že z OKD bude i klíčové téma povolební. Zejména vzhledem k chystané koupi Ringieru a jeho bulvárního deníku Blesk Danielem Křetínským z EPH (PPF/J&T).
    A tak se nám to tu stříbří. Já jen abyste nemysleli, že když jste volili, jak jste volili, tak jste smetli tu zkorumpovanou vládu. Ono se ve skutečnosti to co se děje se rodí jindy, jinde a jinak.
  • A novinář Kmenta utíká z MF Dnes před Babišem, kterému řekl, že je kmotr. Z deníku MF Dnes odchází jeden z jeho nejznámějších redaktorů, Jaroslav Kmenta. Investigativní reportér známý čtenářské veřejnosti i filmovému publiku (Kmotr Mrázek, Příběh kmotra) odchází. Dovolil si totiž novému majiteli do očí říct, že ho považuje za jednoho z kmotrů. „Skutečně pátrací novinařina pod novým majitelem už nebude možná“, soudí Kmenta a dodává: „Důvodem je nový majitel. Jinak řečeno: nepřekonatelný problém s osobou nového vlastníka Andreje Babiše. Já si chci uchránit maximální svobodu, takže nemůžu dělat investigativní novinařinu pro politika Babiše, ani pro oligarchu Babiše.“
    Milý pane Kmento. Zkuste se zamyslet, zda právě Vaše reporty z kdovíjak získaných odposlechů neumetly cestu k moci takovým Tomiům a Andrejům. Psali jste, psali a teď se podívejte. V MFD skončil těsně po volbách šéfredaktor Robert Čásenský. Odchází i reportérka Jana Klímová. V Lidových novinách vzápětí po zprávě o prodeji vydavatelství Andreji Babišovi podal výpověď vedoucí přílohy Právo a Justice Tomáš Němeček. Následovali ho komentátoři Daniel Kaiser, Lenka Zlámalová a Martin Weiss, vedoucí magazínu Pátek Ondřej Suchan, šéf domácí rubriky Vladimír Křivka, šéfeditorka Kamila Klausová nebo filmový kritik Ondřej Štindl. O prodloužení smlouvy, která měla vypršet koncem roku, nestál ani dosavadní šéfredaktor LN Dalibor Balšínek. Po odchodu Balšínka a Čásenského vypověděl oběma listům spolupráci známý komentátor Bohumil Doležal. A teď je na řadě rádio Impuls, kde se bude místo haló, tady Impulzovi, teď bude říkat ANO, tady Impulzovi. A možná ANOFert kúpí i nějakou telku. A u ní budete chroupat krekry Telka. Co dodat. ANO, bude líp. Ale ne abyste někoho přirovnávali k Berlusconimu. Žádné bunga-bunga prý nebude. Ale jedno víme. ANO, bude líp.
  • Lessymu se otvírá možnost návratu do postu policejního prezidenta. Píše Česká pozice. Právníci z Ústavu státu a práva v posudku doporučili ministru vnitra Martinu Pecinovi, aby vzal exšéfa policie nazpět do služebního poměru. Ministr vnitra chce otázku možného jmenování Lessyho do vedení policie vyřešit ještě tento týden. Pecina však na dotaz, hodlá-li jmenovat Lessyho zpět do postu policejního prezidenta, neodpověděl. Ale prý ano.
    K tomu Ivan Langer na FB. Posudek Ústavu a práva jsem sice nečetl, ale rád bych si ho prečetl, neboť jsem četl usnesení Městského soudu v případe P.Lessyho: "soud říká, ze Petr Lessy nemůže byt trestne postižen, protoze byl kazensky postižen a posudek ted pry k tomu dodává - nemůže byt ani kazensky postižen a musi byt přijat do služebního poměru"
    Co tedy plati?
    1. Státní zástupce dal podnět k podání dovolání - zatím nerozhodnuto!
    2. P. Lessy podal žalobu k Nejvyššímu správnímu soudu - zatím nerozhodnuto!...
    3. M. Pecina si zadal posudek...
    A co z toho plyne? Nic nenutí ministra vnitra ( vlády bez duvery a v demisi) dělat jakékoliv rozhodnuti. Přesto chce rozhodnuti udělat. Proc? Tak to by mne Ivane taky zajímalo. A co na to Ondračka?
    Jak zvěčnil aTeo. Proč dva policejní prezidenti? Proč ne tři? obr.5 lessy
  • Jako přes kopírák. Krejčíř simuluje a chce utéct, míní čeští policisté. Čeští detektivové příliš nevěří, že Radovan Krejčíř skutečně trpí zdravotními problémy. Podle nich to je jen způsob, jak se podnikatel hodlá dostat zpět na svobodu. Před lety v Česku chtěl Krejčíř z vazby kvůli údajným depresím.
    Kdyby ho nenechali utéct, nemuseli teď filozofovat. Někomu ty jeho útěky vyhovují. Kdopak to asi je? Navenek křičí, ale modlí se aby se nevrátil. Krejčíř asi není  liliově čistý podnikatel, ale není hlavní důvod policejního zájmu o jeho osobu vyvolán tím, že se stal nepříjemným věřitelem sociální demokracie, jíž před volbami v roce 2002 půjčil 60 milionů korun? Tyto peníze si prý v hotovosti odnesl tehdejší korunní princ Lidového domu. Není to důvod který umožnil  »zločinci« důstojně odkráčet z obsazené vily, protože hlavním cílem nočního přepadu Krejčířova honosného černošického sídla bylo zmocnit se listinného důkazu poskytnuté půjčky? Ze svého Seychelského archivu pak poslal Krejčíř několik vzkazů ve svých dvou knihách. Knihy, ve kterých Krejčíř popisuje zejména to, kdo z politiků a úředníků mu pomáhal ve stamilionových podvodech a kdo z nich bral jaké úplatky. A pak v JAR prý u Krejčíře našli seznam osob co chtěl zavraždit. Naše milá media. Copak je Krejčíř nějaký idiot, co si nezapamatuje 4 jména a píše si je na lísteček jako nákup? Není to celé nějaká hra tajných služeb? Počkejme, ono se z toho jistě něco vyvrbí. Možná chudák upadne v koupelně a zlomí si vaz. Jenom aby pak našli ty Mrázkovy archivy, co prý vlastní.
  • A něco ze země, kde panuje náboženství, které je přece tak přátelské a mírumilovné, že proti němu tady nesmíte nic říct, jinak jste xenofob. Afghánistán se vrací do dob Talibanu, plánuje oživit trest ukamenování za cizoložství. "Je to absolutně šokující, že po 12 letech od pádu Talibanu Karzáího vláda může přinést zpět ukamenování jako trest," uvedl pro server telegraph.co.uk Brad Adams, ředitel asijského křídla Human Right Watch.
    Myslím, že se z toho v Afganistánu podělají hrůzou A zruší šaríju. Že nevíte co to je? Tak například: ženy nemohou vycházet na ulici bez svých manželů, bratrů nebo otců. Jinde mohou na ulici pouze zahalené a od 13 let jim je zapovězena návštěva školy. Trestem za cizoložství je běžně ukamenování před očima celé rodiny. Při krádeži hrozí zlodějům useknutí ruky, při pití alkoholu zase veřejné bičování. Přítel Vit B. dodává: Tak některé kulturní zvyky se staletími osvědčily, tak proč podléhat módním zápaďáckým nápadům a nevrátit se ke starým praktikám, že?
  • A jeden z obydlené zatáčky mezi Prahou a Vídní. Zaveďme hromadnou dopravu zdarma, vyzývají někteří členové ČSSD v Brně. Lidé kolem Jakuba Patočky navrhují, aby byla hromadná doprava v Brně zdarma. Jejich spolustraníci o tom zatím nejednali. Vyhlásila to Masarykova demokratická akademie. To je ten spolek, co z něho furt naševaše vytahuje na obrazovku nějakého Jelínka. Ten už je tam častěji než proslulá profesorka dělnického hnutí v Jižní Americe ve svých síťovaných módních kreacích. Výbor Masarykovy demokratické akademie adresoval výzvu delegátům městské konference ČSSD Brno, která se konala o víkendu. Sociální demokraté však volili především lídra do komunálních voleb. Programové věci budou řešit později. Taky požadují referendum o poloze nádraží, úplný zákaz herních automatů v Brně či dvacetinásobné zvýšení rozpočtu na výstavbu cyklostezek. Mezi další patří třeba omezení automobilové dopravy všude, kde kvalita ovzduší neodpovídá hygienickým normám, zahájení programu rozvoje obecního bydlení po vzoru Vídně nebo zákaz obsazovat dozorčí a správní rady městských společností členy zastupitelstev. Místo toho by členové výboru MDA zavedli praxi obsazování těchto postů pouze odborníky vybíranými podle transparentních kritérií. "Věříme, že si tyto body, z nichž mnohé jsou samozřejmostí pro většinu našich partnerských sociálnědemokratických stran v Evropě, osvojíte a schválíte je v příslušném usnesení," píše se v prohlášení výboru MDA, pod kterým je podepsaný Jakub Patočka jako pověřený člen výboru. BTW. Ten blbej socialistickej nápad se šalinama zadara by přišel město na 1,1miliardy, což je zisk z jízdenek.
    A protože šalinou nejezdím, tak by mi město mohlo koupit hodinky s vodotryskem. A z Patočky mám teda jako radost. Tento exot na co šáhl, to rozložil. Jeho vstup do brněnské ČSSD je tak velkým příslibem pro budoucnost. Jinak to je ten pán, co se spolu s paní Šabatovou podílel na získávání falešné identity pověstné Aničky z kuřimské kauzy. Pročpak jeho podíl tak nějak vyšuměl do ztracena?
  • A trocha bulváru: Zdeňku Macurovi jedna nakládačka nestačila! Poté co ho Rychtář před koncertem vyhodil a on musel na policii podat vysvětlení, se na místo činu vrátil. Své milované Ivetě chtěl předat kytičku. To Rychtáře rozzuřilo doběla a na Macuru se vrhl. Ve vzteku z něj serval košili. Konečně návrat starých dobrých časů. Rychtář, Macura a Džambulka. A ještě něco. Navrátilová řekla, že Federera lidé milují víc než Serenu, protože je muž. A sakra. Já když koukám na ty dvě sestry, tak si někdy nejsem úplně jistej.

A zprávy o počasí: "Tak tu máme první sněžínkování. Hezký den." Ptal se pavouk, kterej blbec to řekl. Musel jsem ho pokárat, že takhle o místopředsedovi senátu nemůže mluvit. Pavouk se hluboce kál a povídal, že by ho jmenoval čestným prezidentem mimibazaru. Když kouknete na foto, které Zdenda k tomu postu přidal, řekli byste, že nad Rohatcem vybuchl nákladní letoun z Kolumbie a že se tak trochu zhulil. Jinak ve zprávách hlásí sněhové jazyky. Blondýny se asi těší.
                                                                                                                                  
A z mého života: Mamuš mi ke svačině dala kus sýru, salámu a rajčata. Původně jsem si ty rajčata nechtěl osolit. Ale celodenní palba veřejnoprávní ČT proti soli, snaha kreténů zase se mi srát do života mne přivedla k tomu, že jsem si je nejen osolil, ale i opepřil. Očekávám příchod nějaké komise, která mi odebere sůl.

A na Fejsbůku napsali:

  • Někdo prej vypustil 300 norků. To asi budou hospody v okolí narvaný.
  •  ČSSD News: Jako plnohodnotná náhrada lustračního osvědčení bude považováno maturitní vysvědčení. Kdo nemá ani to, přinese očkovací průkaz. A když nemá vlastní tak alespoň očkovací průkaz svého psa.
  • @schwarzenbergk: Vondra skončil v Ruzyni... mě tyhle politické dvojsmysly jednou zabijou.
  • Letošní Vyvolení jsou prý divácký propadák. Proto bych v příštím pokračování do vily zavřel MUDr.Bartáka, t.č. ve výkonu trestu, pány Macuru s Rychtářem, Vítka Bártu a Vladimíru Dvořákovou. To by byla základní pětka. Koho byste přidali dál?
  • Sobotka má šanci morálně pokořit církev! Stačí, když se ČSSD vzdá zrestituovaného Lidového domu a peněz, které dostává od státu.
  • Ještě pár dnů sestavování vlády a dozvíme se, že žádná StB neexistovala
  • Již od ledna můžete na Agrorádiu v telefonické ranní soutěži bojovat o nový traktor New Holland T6 a vagón potravinářských pilin.
  • Pokud si chcete uzavřít úrazové pojištění u ČP, musíte uvést, zda neprovozujte aktivně sporty, které patří mezi vysoce rizikové. Na stránkách ČP najdete výpis všech sportů, které ČP takto označuje. Ze seznamu vysoce rizikových aktivit vybírám: šachy, kulečník, golf, mažoretky, rybářský sport, turistika.
  • Odpůrci církevních restitucí by si měli uvědomit, že bez odluky státu a církve by jednou z daní přispívali i na mešity...
  • PR a la Lidovky : pan majitel citován na serveru v článku o prvním zasedání PS, že si všiml v parlamentním bufetu jogurtů z dovozu (brání české výrobce !), připojeny 2-3 civilní fotečky, na nichž AB skládá slib a prochází chodbami...zaměstnanci listu jsou zjevně učenliví, pochopili jak to teď bude.  Pod článkem podepsán J.Kálal. Tomu tenkrát Babiš vysvětlil do telefonu, že neví s kým má tu čest. Tak už to zjevně ví.
  • Snažit se vypůjčit si v knihovně knihu „ 100 + 1 způsob jak úspěšně spáchat sebevraždu” je zbytečné. Rozpůjčené svazky lidé jaksi nevracejí.
  • Nejlepší způsob jak svolat rodinu je vypnout wifi router a vyčkat v místnosti, kde je umístěn.
  • Podle peoplemetrů se na české století o popravě Slánského dívalo skoro milion lidí... Mělo by se koukat 10 milionů. A hodně pozorně!
  • @stary_mrzout: Revoluce ve zpravodajství! Moderátor Zika na CT24zive neoznačil Krejčíře jako "kontroverzního podnikatele", ale jako "stíhaného Čecha".
  • Bohuslav Sobotka dnes podpořil návrh komunistů na zrušení lustračního zákona. Navrhuji změnit název strany na ČSSD(b)

A další díl uniklých odposlechů:

A něco veselého:

A fór na konec:  Ptá se Pepíček maminky. "Maminko, co dělá čáp, když zařídí miminko?" "Co by! Otočí se na bok a chrápe!"

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2770x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 39
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist