Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Po krátkém rozmýšlení, čím dnes začít, jsem zavrhl válku policajtů a místo toho o čem se píše, jsem se rozhodl napsat něco o čem se nepíše. Teda aspoň u nás. Ale jinde se píše. A jsou servery, pohříchu nejčastěji soukromé,

kde nejsou zblblí mulitikulturalismem a nemlčí. Například v Londýně prý radikální islamistické „hlídky“ vzkázaly ženám: „Pokud nebudete zahalené, uřežeme Vám hlavy!“ Islamističtí extremisté vyhrožují rituálním  zabíjením „nevěřících“ a těch, kteří nerespektují Korán. Jedna z takových skupin žije i ve východní části Londýna ve  Walthamstow a koncem roku 2013 organizovala protestní pochody. Protest naštěstí zablokovala policie a protestující (viz obrázek) zadržela. A další zpráva ze stejného soudku. Ministr Hamasu: Nejprve Izrael, potom celý svět! Konečným cílem hnutí Hamas je nastolení vlády Islámu celosvětově. Řekl to ministr Palestinské vlády Fathi Hammad v nedávném veřejném projevu v Gaze. Osvobodíme, je-li to Allahova vůle, naši zemi. Osvobodíme naší mešitu Al-Aqsa, osvobodíme naše města a vesnice, jako předehru k ustavení budoucího Islámského kalifátu. Proto jsme, bratři a sestry, na prahu éry celosvětové Islámské civilizace." řekl Hammad. Poté se obrátil na vládu Palestinské Autority v Judei a Samaří, s výzvou, aby přestala vyjednávat s Izraelem. A my se tu pářeme s několika filištínskými "diplomaty", kteří se tu nezákonně ozbrojují. K čemu asi? Možná se řídí tímto: Ti, kdož se protiví Alláhovi a poslu Jeho, budou povaleni, tak jako byli povaleni ti, kdož byli před nimi. A nyní jsme seslali znamení jasná. A nevěřícím se dostane trestu zahanbujícího. (Súra 58 Hádka, 5. verš) Slova vyřčená téměř před 1400 lety v určité historické epoše a podmínkách, se vracejí do Evropy 21. století jako varování či spíše hrozba všem jejím původním obyvatelům. Muamar Kadáfi svého času řekl: “Nepotřebujeme teroristy, nepotřebujeme sebevražedné útočníky.Dobudeme Evropu dělohami našich žen. Více než 50 milionů muslimů v Evropě ji za pár desítek let změní v muslimský kontinent.“ Původní Evropané vymírají. Podívejme se na porodnost ve vybraných evropských zemích: Evropská unie má celkovou průměrnou porodnost 1.5 dítěte na ženu. Francie 1.98, Nizozemí a Velká Británie 1.66, Belgie 1.65, Německo 1.41, Švýcarsko 1.44, Rusko 1.40, Rakousko a Rumunsko 1.38, Řecko 1.38, Itálie a Španělsko 1.30, Polsko 1.27, ČR 1.23 a Slovensko 1.34. (Statistické údaje z roku 2009). Jediné, co mohou Evropané udělat pro záchranu své civilizace a kultury je, že začnou rodit minimálně dvě až tři děti do rodiny. To je jediný nekonfliktní prostředek k odvrácení evropské demografické katastrofy. Jedině tak se možná zabrání tomu, aby se Evropa za 20 až 30 let nestala zcela muslimským kontinentem, v jehož státech by platilo v té či oné míře muslimské právo – šaría a část nemuslimského obyvatelstva starého kontinentu by se mohla ocitnout v postavení dhimmi čili tolerované nábožensko-etnické skupiny „národů knihy“, t.j. křesťanů a Židů platících daň nevěřících – džizju. A kdo chce, koukne sem.
http://cbn.com/tv/1520937084001
Ostatní mohou kouknout na titulky.

  • Policejním prezidentem už je jen Lessy, Červíček skončil rozhodnutím ministra. Ministr vnitra v demisi Martin Pecina oznámil, že zrušil jmenování Martina Červíčka policejním prezidentem, neboť bylo nezákonné. Ve funkci zůstává Petr Lessy. Červíček je zpět náměstkem policejního prezidenta. Pecina uvedl, že Lessyho někdejší odvolání bylo natolik rychlé, že došlo k porušení zákona. Své rozhodnutí učinil na základě doporučení komise, která případ posuzovala.
    Teda nevím jak vám, ale mně tady něco smrdí. K čemu ten spěch? Cui bono? Válka policajtů? Nejlepší stanovisko jsem nalezl na FB Ivana Langera a ten o tom asi něco ví. Tady je:
    1. Trojice expertů (doporučuji se seznámit s jejich odbornou erudicí) na Zákon č. 361/2003 Sb. (Zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů) jmenovaná ministrem vnitra vlády bez důvěry a v demisi dospěla k závěru, že tím, že se tehdejší náměstek policejního prezidenta plk. Červíček (dle platného organizačního řádu zastupující v nepřítomnosti policejního prezidenta - ten v té době již nebyl ve funkci) nenechal ze své funkce náměstka odvolat jiným náměstkem plk. Osvaldem (dle platného organizačního řádu jemu podřízeným služebním funkcionářem), ale ministrem vnitra, aby následně byl ministrem vnitra, dle zákona jmenován policejním prezidentem, byl porušen zákon č. 361/2003 Sb., respektive, že plk. Červíček byl jmenován ministrem vnitra Kubicem policejním prezidentem v rozporu se zákonem č. 361/2003 Sb.!
    2. Kdyby jste tomu nerozuměli, tak jinak. Tři Pecinovi experti na Tři krále rozhodli: Protože podřízený policista neodvolal svého nadřízeného policistu, ale odvolal ho ministr vnitra (neboť jiného nadřízeného v tu chvíli policista neměl), byl porušen zákon!
    3. Kdyby jste náhodou ani tomu nerozuměli..., tak máte smůlu anebo volejte Pecinovi, on vám to určitě vysvětlí!
    PS Není-li toto novodobý český právní dadaismus, pak je to zcela jistě případ pro klasika české moderní psychiatrie docenta Chocholouška!
    A co na to aTeo? Odčervení Poblicie. Já sice nevím, zda je horší Červíček nebo Lessy, ale vím, že nejhorší je operetní ministr v demisi Pecina.
  • Zdrcující kritika z Bruselu: Ministerstvo financí selhalo v dohledu nad eurodotacemi. Evropský účetní dvůr vzkazuje Miroslavu Kalouskovi: V auditech eurodotací je Česko nejhorší z „problémových“ zemí EU. A největší kritika se v ní koncentruje na pochybení právě ministerstva financí, jež prostřednictvím svého auditního orgánu metodicky řídí a koordinuje výkon celého systému finanční kontroly eurodotací.
    Zdrcující? A co Palestina, kde rozházeli bez jakékoliv kontroly, jak zjistil Evropský účetní dvůr, 2,3 miliardy euro, které tam Brusel v rámci štědré pomoci nalil v letech 2008 až 2012 , za což si tu Palestinci například zřídili zbrojnici.  A nic se neděje a sype se tam dál, zatímco ČR se honí kvůli administrativním problémům, protože když se sype Palestině, není holt na ČR, že?
  • Češi přestali dávat drobné úplatky lékařům, poplatky jim stačí. Podle studie Evropské komise vymizel díky regulačním poplatkům z českých ordinací zvyk dávat lékařům drobné peněžní úplatky jako pojistku lepší péče. Nejvíce se nyní uplácí při nákupech předražených přístrojů do nemocnic a zadávání zakázek. Paradoxně studie o korupci přichází ve chvíli, kdy u nás poplatky v nemocnici skončily a koaliční smlouva počítá i se zrušením poplatků v ambulancích. "Poplatky určitě změnily vnímání pacientů - lidé mají pocit, že když už si platí, jsou zákazníkem a nemají potřebu dávat lékaři něco navíc," říká Jana Petrenko z Koalice pro zdraví, která sdružuje pacientské organizace.
  • Tak konečně se Paroubek dočkal. Akorát magoři dosud neví, jak ten výpadek nahradí. Asi nás oberou jinde. A víc. Jen jeden příklad, jedna ukázka. Nenáviděné Julínkovy poplatky zabraly. Omezily plýtvání, šetří pro těžce nemocné pár pěkných miliard ročně. I díky tomu dostalo více žen s rakovinou prsu lepší, moderní léky - a s nimi naději, že po léčbě mohou mít děti. A aby to nebylo jen takové povídání, přidám jeden graf.

    Z tohoto grafu pro rok 2008 zřetelně vyplývá pokles počtu návštěv u lékaře, který i přesto zůstává v ČR jeden z nejvyšších v Evropě. Počet prohlídek u chronicky nemocných pacientů mohl být naopak rozšířen. Nepatrná změna u výjezdů záchranné služby dokazuje, že neměli pravdu ti, kdo strašili, že budou ohroženy životy lidí proto, že se vyhnou návštěvě lékaře. Naopak se potvrdilo, že chodíme k lékaři zbytečně často. Omezením počtu návštěv u lékaře přineslo ušetření finančních prostředků, které mohly být využity pro vážně nemocné pacienty. Třicet korun. Je to málo, nebo moc? Je to půlka krabičky cigaret, necelá čtvrtina lístku do kina, jedna dvanáctka, malý panák Tulamorky. Jeho cílem je snížit chození k doktorovi s každým "prdem". A zdá se, že to funguje. Je to přísun peněz do systému nikoliv z těch třiceti korun, ale z úspor, které vznikají zřejmým nadužíváním lékařské péče. Jde o to, aby se k doktorovi chodilo jen z vážných důvodů a ve vážné situaci. Jde o ozdravění veřejných financí, protože bezplatné zdravotnictví je mýtus. Socialistický blábol. Neexistuje polévka zadarmo říkal von Hayek. Tak tu válku konečně vyhráli. Vědí kolik po té válce bude mrtvých? Ti přece po boji vždycky bývají.
  • A jeden od sousedů. Na dálniční mýto jen pro cizince zapomeňte, vzkázal Brusel do Německa. Komisař Evropské unie pro dopravu Siim Kallas odmítl plány německého ministra dopravy Alexandera Dobrindta na úlevy německým motoristům při chystaném zpoplatnění dálnic pro osobní auta. Deníku Bild eurokomisař řekl, že je nepřípustné, aby nárok na dálniční známky zdarma nebo slevy pro majitele ekologických vozů měli jen Němci.
    Nemám rád EU. Její komise furt vymýšlí nějaký krávoviny a montuje se pořád někomu do života. S banánama, okurkama, marmeládama či pomazánkovým máslem. Ale ač nerad, tady musím konstatovat, že těm němčourům trošku zatli tipec. Jestli si to teda Němci nechají líbit. Protože jestli nenechají, tak se ukáže, že to jde a to by mohl být začátek konce. A co na to eurofil Kchárl? Alles gute.
  • A trocha bulváru: Už ani ten bulvár není co býval. Zmizela Agáta, Iveta i Ornella. Zato se pustili do Jana Krause. Prý už není tím, čím býval. Začíná být trapný, vyčichlý.  Leze do zadku mocným oblíbencům a ztrapňuje bezbrannou evangelickou farářku… I tohle  zaznívá. Prý má zřejmě pocit, že diváky vínem z dávno vylisovaných hroznů dokáže omámit. Spokojí se s faktem, že vlak stále jede, i když bez pohonu, pouhou setrvačnost. Prý neumí odejít ze scény a vzdát se prachů. Taky myslím. Asi nevnímá, že ho válcuje nedryáčnický, nepolitizující Šíp.

A zprávy o počasí: Zima trhá rekordy. Tu i tam. U nás to rozkvétá, v Americe mrzne. Vnučka odjela se školou na hory. S lyžema a snowboardem. Pavouk se ptal, jestli se dá lyžovat na blatě. Tím mne zaskočil. Nechal jsem ho na pochybách. Musím na vnučku počkat a pak se jí zeptám. Ještěže už je ten Klaus pryč. Určitě by mu to hodili za krk.



A z mého života: Chřipka odeznívá. Poznal jsem to tak, že jsem přestal být ráno zpocenej jak dveře od chlíva. Akorát mne ještě bolí celej člověk. Ovšem jako dieta se to ukázalo být účinné. Od minulé středy jsem shodil skoro dvě kila. A jsem zase docent.

A na Fejsbůku napsali:

  • Pan prezident prý už nemá jinou volbu, povídala paní Gajdůšková. Obávám se, že se ta paní bude ještě divit.
  • Zimní král Lessy. Fakt tyhle šaškárny stojí za to? To by mne zajímalo o co tu jde doopravdy.
  • Naléhavá rada všem v souvislosti s přehrávanými odposlechy bez hlasů v kauze Davida Ratha, která nesnese odkladu: Nikdy, opakuji nikdy a ničím o nic NEŠUSTĚTE! A když už musíte šustit, tak šustěte potichu..
  • @schwarzenbergk  Němeček ministrem zdravotnictví? Kdo dokáže sehnat nejdražší gama nůž na světě, si zaslouží funkci, kde se může rozmáchnout ještě víc.
  • Na Hradě trénují shrnování koberce. Když se to povede, bude si muset Bohoušek počkat.
  • Poprava roztrháním psy byl jen čínský vtip. Ve skutečnosti všechno dopadlo dobře. Zastřelili ho.
  • Při sledování nešťastných hladovějících matek  kterým se opozdily dávky (jiný cyklus zřejmě neopožděn )mám pocit,že ty  děti mají se státem.
  • Myslíte, že po veleúspěšném filmu "Králova řeč" natočí Hooper i Karlovu řeč ?
  • Senát Ústavního soudu hlasováním rozhodl, že dvě třetiny Davida Ratha byly od června loňského roku ve vazbě protiústavně, a tedy neoprávněně a jedna třetina ústavně a oprávněně. Podivuhodné…
  • Francouzský socialistický prezident Hollande přišel na nápad, že by krachující podniky měli převzít jejich zaměstnanci. To není špatný nápad, zvláště, když do toho vloží vlastní zkušenosti a majetek. Velmi rychle jim totiž dojde, že být kapitalistou není jen tak…
  • Když nešvary současné politiky kritizuje dlouholetý ministr, místopředseda vlády a (papírový) předseda koaliční strany, pak to má asi stejnou věrohodnost, jako kdyby si Miroslav Pelta stěžoval na poměry v českém fotbalu…
  • Pokud by podmínkou přijetí vlády prezidentem byl šarm Bohuslava Sobotky, jak pravil pan Babiš, tak můžem rovnou vyhlásit nový volby...

A nakonec něco veselého : Jak se v Brně nasazuje prezervativ
 

A fór na konec: Úřednice se rozčiluje na muže, který vyplňuje formulář: „ Pane, jasně jsem vám řekla, že tiskopis máte vyplnit a ne do něj malovat. V kolonce pohlaví stačí udělat jenom křížek.“

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3169x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist