Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

 ODS zaplatila krutou daň za své odpoutání se od vlastního programu a hlavně za bohorovnost s níž přehlížela postupný odklon vlastních voličů. Dostala se až na samo dno a bude zatraceně dlouho trvat, než se z něho odrazí. 

Spojení s kmotry, kterýžto termín si sama vymyslela, podivné zakázky pro podivné kamarády. Vše patřičně rozmazáváno mainstreamem. A pak podivný pád vlády vyvolaný podivným plukovnicko-prokurátorským zásahem, ze kterého dodnes zbyl akorát velký pšouk. A s velkou slávou nastoupila vláda prezidentových odborníků. Ještě jsme ani nestihli spočítat co za ní zůstalo a máme před sebou vládu vzniklou z voleb. Komedie provázející její ustavování a hlavně samá chvála na její pretendenty jakoby nám říkala, že teprve teď přicházejí spasitelé, čistí, že křišťál čistější být nemůže, jak říkal jeden mašinfíra. Asi si myslí, že marketing, mimochodem dobrý, zajistí, že voliči jim sežerou vše. Zatím to vychází. To co smetlo ODS jakoby se ČSSD netýkalo. Z Ratha je málem mučedník, náhlý milionář Gross, má nemocnou ruku a lid ho div nelituje, ostatní rychle zbohatnuvší Palasové a další jakoby nebyli. Jedno úsloví říká. Nežer. Když žereš, nemlaskej. A když mlaskáš, necákej druhým na sako. Vypadá to, že socani se jím řídí. Jejich kmotři nemávali nikde roličkami pětitisícovek, nikde nebyly vidět čitelné espézetky na vytuněných limuzínách nejzvučnějších značek. Oni si své miliony tahali v igelitkách a krabicích od vína. Na světlo boží vylézající podivnosti s privatizací OKD jakoby nebylo. To, že se tak stalo za ministrování dnešního předsedy vlády a investičního génia Grosse nikomu nevadí. Socani jsou dokonce tak drzí, že na ministerstvo financí nabízejí  Babišovi jistého Peřinu, jehož minulost je dohledatelná a diví se, že Babiš ho nechce. Další jména s kmotrovskou pověstí a temnou minulostí tahá Bohouš jak králíky z klobouku.  Například magistrátní hráč Hulinský. Paní Marksová-Tominová je zase je ve firmě, která zašantročila dvacet milionů státních dotací. Všichni řvali nad odměnami Nagyové co dřela jako kůň. Teď se dozvídáme, koli úředníků ve vládě Miuošových odborníků dřelo jako kráva. A jak je vláda prezidentových odborníků ocenila. S plnou hubou úspor, efektivity a šetření. A můžeme se jen domýšlet co přichází, stačí se podívat, jaké maškary vytahuje Bohouš z příšeří. Za všechny stačí adept na europarlament Keller. Nu vyčkejme dnů příštích. Troufnu si zavěštit. Socany brzo dohoní jejich minulost. A jistý Babiš vyvolá předčasné volby. Jeho média už zahájila palbu. A vzhledem k tomu jak lanaří napříč politickým spektrem při dosazování dalších nečekaných akvizic na různé posty, bych odhadl jeho volební výsledek v dalších předčasných volbách nad 50%. A teprve pak se budou dít věci. My zatím koukneme na titulky. 
 
  • Sobotka, nový premiér na odstřel. Zničí ho vlastní miny, koalice a Zeman. Píše Viliam Buchert. Bohuslav Sobotka zítra odpoledne, až prezident jmenuje jeho vládu, prý vstoupí na minové pole. Pod jeho nohama bude vybuchovat jedna mina za druhou. Některé si nastražil sám, další mu tam dají koaliční partneři. Proplácení poslaneckých náhrad za to, že někteří zákonodárci bydlí jinde, než mají hlášený trvalý pobyt se může rozrůst do nebývalých rozměrů. Podle informací Reflexu.cz tato věc souvisí s více poslanci z několika politických stran a navíc trvá již dlouhá léta. Lidovci se budou vždy chovat jako lidovci. Takže využijí všechny příležitosti, pokud to půjde, aby kolegům ve vládě zatopili. Jak ČSSD, tak hnutí ANO. A pak je tu samotná sociální demokracie. Sobotkou potlačený vnitrostranický puč pomocí nakoupení části pučistů, asi brzy znovu propukne. Zvolna se rozjíždějící aféry okolo Sobotky budou dobrou záminkou. A tomu, že by na Bohoušův někdejší podraz zapomněl  Miloš Zeman asi nevěří nikdo. A až hon vypukne, určitě nezůstane stranou. Babišova média už vystřelila z Aurory. Na dlouhou trvanlivost této koalice nevsadím ani zlámanou pětku. 
  • A něco o Babišově mazanosti. Prezidentský kandidát Franz má být za ANO náměstkem ministra kultury. Hnutí ANO nominovalo hudebního skladatele, výtvarníka, vysokoškolského pedagoga a kandidáta na Hrad Vladimíra Franze do funkce náměstka ministra kultury. "S panem Franzem jsme se o ministerstvu bavili a je naším kandidátem na post náměstka. S budoucím ministrem už se sešli, pan Herman byl z pana Franze nadšený a určitě o spolupráci uvažuje," uvedl předseda hnutí ANO Andrej Babiš. ANO nabízí do debaty o možných náměstcích také bývalého šéfa agentury CzechTrade Martina Tlapu, jenž by mohl být náměstkem na zahraničí. Na zdravotnictví bude nejspíš náměstkem, jehož doporučilo ANO, primář radiodiagnostického oddělení z pražské nemocnice Na Homolce Josef Vymazal, který není členem Babišova hnutí. A budoucí ministryně spravedlnosti za ANO Helena Válková si jako náměstkyni přivede právničku Hanu Marvanovou. A myslí i na komunálky. ANO chce dobýt Prahu s tváří Jana Kasla, odpadlíka od ODS.
    Už mi chybí jen Táňa. Ta by se taky chtěla určitě někde uplacírovat. A při pohledu na tvář kulturního náměstka nezbývá než si povzdechnout. Jojo, pěkně se nám to začíná vybarvovat.
    Přitom Babiš u sebe odmítá náměstky navržené ČSSD. Nemají na to, říká. Já prostě nebudu na ministerstvu financí akceptovat náměstka, který na to nemá," řekl Babiš v rozhovoru pro MF DNES. 
    Kdy Bohušovi dojde, že on opravdu první housle v koalici nehraje? Že je po Zemanovi a Burešovi až třetím, tím černým vzadu?  Jooo, Bohušu, někomu je prostě daný bejt celej život jen za užitečnýho idiota.. 
  • A zpráva, která dnes obsadila místo mezi hlavním zpravodajstvím babišonovin. Pšoukající krávy vyhodily do povětří kravín. Stačila jedna jiskra. Německou vesničkou Rasdorf otřásl v pondělí výbuch. Viníkem bylo devadesát nadmutých krav, které kravín naplnily metanem. Dílo zkázy dokonal elektrický výboj. Jedna kráva prý denně vyprodukuje přibližně 500 litrů metanu. Metan patří mezi skleníkové plyny a chov krav má tak podíl na znečišťování životního prostředí. Jak prdy znečišťují životní prostředí je vidno na demonstračním snímku. 
  • Zloděje chytili, pamětní desku Klementa Gottwalda však policie nenašla. Čtyřiačtyřicetiletý muž, který v jedné vsi ukradl ze skladu bronzovou pamětní desku československého prezidenta. Teď ho policisté dopadli. Bronzová deska se coby připomínka komunistického prezidenta ocitla ve skladu obce po revoluci. "V polovině loňského roku bronzová pamětní deska Klementa Gottwalda zmizela," konstatovala policejní mluvčí Iva Šebková. Gottwaldova deska byla velká asi 150 krát 100 centimetrů a vážila až sedmdesát kilogramů. "Muž desku v hodnotě asi čtyři tisíce korun prodal do výkupny sběrných surovin a peníze za ni pak použil pro svoji vlastní potřebu," sdělila mluvčí.
  • Krást se nemá. Ale prodat do šmelcu desku se syfilitikem, díky němuž jsme upadli do marastu z něhož jsme se dodnes nevyhrabali zasluhuje metál. Ovšem taková soudružka Semelová by určitě žádala trest smrti. K čemu ona se teď bude chodit modlit? Vždyť ona z takové desky určitě mívala i orgasmus. 
  • A trocha bulváru: Japonci vyvinuli podprsenku, která rozpozná pravou lásku. Revoluční podprsenka se rozepíná sama. Ovšem jen tomu, po kom touží vaše srdce. Muž, kterého nemilujete, se do ní prostě nedostane. Podprsenka má v sobě zabudovaný takový malý detektor lži. Zařízení, které snímá váš tep a tělesnou teplotu a podle toho určuje, jak na vás dotyčný působí. "Vestavěný snímač čte u ženy signál srdeční frekvence. Data pak pošle přes Bluetooth do aplikace, která je zpracuje. Aplikace vyhodnocuje srdeční změny v průběhu času. Když překročí hodnotu, která signalizuje, že je to láska, podprsenka se automaticky odemkne," popsali svůj technický zázrak autoři. Naskýtá se však několik otázek. Jak to bude fungovat u manželů po deseti letech vztahu? A co baby, které šprndu vůbec nenosí ? Neměly by mít samopadací kalhotky? A co se situací, když se to rozepne ve výtahu do kterého přistoupil soused? To by se mělo dořešit. 
 
A zprávy o počasí: Vzpomínám na pořad Pozor zákruta. Tam vždycky před zimou mluvili mluvili o připravenosti silničářů na zimu, že škváry a soli mají dost. Pak přišel přes noc první sníh, cca 5 cm a den poté v Zákrutě silničářský předák: "Tolik sněhu nikdo nečekal!" V noci trochu nasněžilo a ejhle, nic se nezměnilo, jen ta Zákruta už není. Pavouk chce vědět, co je to zákruta. Asi ho budu muset naučit slovensky. Začal jsem slovy hmla, ťava, drevokocůr a olovrant. Řekl mi že som kokot drevený sedmimotorový.  Tak jsem mu aspoň ukázal jak vypadá 20 cm sněhu.
 
A z mého života: Občas se zapojuji do chodu domácnosti, skrzevá klid v domě. Takže jsem obdržel domácí úkol koupit cosi v Bauhausu. No když už jsem tam byl, tak jsem ho prošmejdil celý, abych věděl, co a jak. Šmejdím teda takhle potom baráku a náhle narazím na ceduli. Oči jsem měl vyvalený jak když kocour kadí do řezanky. No řekněte, takový nápis musí každýho chlapa řádně vyděsit, ne? 
 
A na Fejsbůku napsali:
 
  • Spor o náměstky trvá "Dohoda není, ale posunuli jsme se," řekl Sobotka. Nejlepší by bylo kdybyste se posunuli do řiti.
  • Kdyz muzou byt kovani bolsevici Slajs a Bubenicek hejtmany, proc ma Babis ukazovat lustrak? Oba meli na zlocinnem systemu vetsi podil nez on
  • Neměl by reportérskou výpravu ČT do Soči vést - na protest - Václav Moravec?
  • Meteorologové vědí prd, zato klimatologové to vědí přesně na mnoho desetiletí dopředu.
  • Zajímalo by mě, jestli reportérky 168 hodin musej při standupech rozhazovat rukama povinně, nebo je to nějaká neléčitelná choroba.
  • Voliči se nechali oklamat maskoty (herec, novinář, rektor), kteří natřeli Bureše na růžovo. Omluví se ti užiteční "nerozumové", nebo si vymyslí další trapné důvody, proč si budou dál hrát na politiky, jimiž tak opovrhují?
  • Také jste si všimli toho, jak jsou ty veřejnoprávní kurvičky natěšené, že se v Soči něco stane? Oni vlastně těm musulmanskejm teroristům tak trochu fandí.
  • Mluvčí prezidenta obvinil server iDnes z ohrožení prezidentova života, neboť informoval o jeho cestě do Afganistánu.  Což je nesmysl: iDnes ohrožuje jen českou gramatiku, stylistiku a občas zdravý rozum, kdežto prezidenta nejvíce ohrožuje Miloš Zeman. Tvůj život je ohrožen chlastem a nikotinem, Miloši. Nikoli zpravodajskou činností iDnesu.
  • Neviděl jsem to, ale šíří se zvěsti, že Václav Moravec měl v neděli v kapse nacpaný trenky starýho Homolky.
  • Rámeček za 14 litrů je sice prasárna, ale čerpání posl.náhrad do neexistujícího bydliště ještě větší. Ovšem podle titulků vedou rámečky. 
  • Jak tak sleduju tu debatu, tak ten Necas je vlastne proradnej padouch, ze si dokonce dovoli pracovat. Asi by bylo lepsi, kdyby sel smelit s akciema jako Stanik Gross.
  • Milan Štěch » Potřebujeme aktivnější stát a nejspíš i vyšší daně. Tak jistě. Ještě vyšší daně určitě povedou k prosperitě, možná by měl soudruh Štěch uvažovat o stoprocentní dani, byla by určitě stoprocentní prosperita, ne nadarmo se říká blbej jak odborář...a tak pojďme rehabilitovat slovo "odborář" ve významu, který si zaslouží - jako sprostou nadávku 
 
A opět únik odposlechů:
 
A na konec něco veselého : 
Kontrolní otázka. Co to fotí fanoušek Alfy? Přece Renaulta.
 
A fór na konec:Jeptiška v malém krámku s potravinami žádá láhev rumu. Prodavač jí láhev podá, vezme peníze, ale nedá mu to, a tak se zajímá:  "Já myslel, že jeptišky nepijou."
"Víte, matka představená trpívá zácpou a hlt rum jí na to pomáhá."
Prodavač večer zavře krám a jde domů. V parku na lavičce leží jeptiška opilá pod obraz s prázdnou láhví od rumu v ruce.
"Říkala jste, že to je projímadlo pro matku představenou," řekne jí vyčítavě. 
"Taky že jo. Se posere, až mě takhle uvidí!"
 
A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2998x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist