Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční 5.6 aneb miluji naše média

Dnes se podíváme na pár návrhů, jimiž se nám plíživě vrací pod dohledem vlády socialismus. Neuplyne den, aby se soudruzi z vládní koalice neprojevili dalším socialistickým návrhem.

 Třeba takový soudruh Křeček pravil rozhodným hlasem, že vláda by podle něj mohla rozhodnout o obsazení volných bytů proti vůli jejich vlastníků. A v těch bytech by prý muselo být regulované nájemné. A stát garantuje zaplacení nájmu. A do těch bytů by nasadil nájemníky z ubytoven, které by stát převzal od soukromníků. Takže nejen že vám narve do vašeho bytu nějaký ksindl, ale ještě předtím ukradne nějaké ubytovny. Prý "Bude daleko lepší, vhodnější a mravnější, když ubytovny nebudou provozovat lidé se ziskem. Podle mého názoru bude lepší do doby, než tu situaci vyřešíme, ne na trvalo, když to bude provozovat stát, aby ti, kteří nemravně ubytovny provozují, z toho neměli neoprávněné zisky," zdůvodnil v Duelu Křeček. To už jednomu zůstává rozum stát. Opovažte se mít prázdný byt. Stát vám hned do něj vrazí někoho aniž by se vás ptal. Takové malé znárodnění. Anebo.  Vláda přichází s nápadem zavedení speciální daně z vlastnictví staršího vozu. Čím starší auto máte, tím víc platíte. Fakticky se jedná o daň z chudoby. Nemáš na nové auto, choď pěšky. Jestli jsi řemeslník, zavři krám. Anebo. Zákaz kouření v hospodách. To si takhle soukromník ve SVÉ hospodě zakouří. A s ním i jeho hosté. Hoši z vlády si myslí, že si ve své hospodě nemůžu zakouřit. Co má kdo na soukromé půdě někomu co zakazovat? Kdo nechce, ať tam neleze.  Neexistuje žádné právo na nekuřáckou restauraci. Kdyby existovalo, musela by být existence takových restaurací garantována zákonem. A kdyby nebyl dostatek soukromých, musel by nějaké provozovat stát tak, aby přiznané právo řádně naplnil. Jistý Franta Matějka to vyřešil tak, že založil web www.kdesekouri.cz, kde si můžete najít hospodu do které nepolezete. A ne aby se do toho montoval stát. Anebo. Obchodní řetězce mají příliš vysoké marže, říká ministr Marian Jurečka. Zejména u biopotravin jsou ceny v obchodech nadsazené oproti cenám, za něž je vykupují od producentů. Tím obchodníci deformují trh.Co je mu po tom? Stát tu není  od toho, aby se pletl do cen. To už jsme tu měli. Když je něco drahý tak to nekupuju.   Zapomněl jen dodat, že nejlepší ceny má Babiš. Jo, a taky  se přidává chudákům státním zaměstnancům i když "jen" 3,5%, aby věděli, že na ně koalice myslí (a hlavně, že s nimi i v dalších volbách skutečně počítá). Mezitím probíhají na ministerstvech a státních institucích velké čistky, za nichž jsou „ti jejich“ vyměňováni za „ty naše“. Poté se přijme zákon o státní službě, který tak strašně chce EU, hlavně však si tím zajistíme, že „ty naše“ nepůjde z jejich úřadů jen tak vypoklonkovat po každých volbách. Zkrátka: Babiš ruší a znovu zavádí poplatky, Jurečka určuje co je spravedlivá marže a Sobotka vzkazuje AMI GO HOME. Na to že je teprv červen....Nu, vyčkejme věcí příštích. A mezitím se koukneme na pár titulků.

  • Ministr politruk, napsal František Čuňas Stárek. Věnoval se agilnímu ministru školství. Chládek původně studoval na politruka na vojenské škole Antonína Zápotockého v Bratislavě. Ve vytoužené kariéře mu zabránil listopad, neboli plyšák, nicméně zupáckému chování k podřízeným se naučit stihnul. Svoje vzdělání ukončil neslavnou rigorózní prací, která podle odborníků odpovídá spíše práci bakalářské. Katastrofální byly prý i jeho výsledky v praxi. Naštěstí si dobře osvojil loajalitu ke straně, co na tom, že je to tentokrát strana socialistická. Prý překonal přísloví  „kdo to neumí, tak to učí“. Chládek je už dál „kdo neumí ani učit, tak je ministrem“.
     
  • Ministr financí ukládá volné zdroje do komerčních bank. "Pamatujete ještě, jak v korupční kauze Drobil versus Michálek řešila policie, do které banky uloží Státní fond životního prostředí asi tři miliardy korun a zda ve výběru nehrály roli úplatky? Tak ministr financí Andrej Babiš miliardy ze státních peněz uložil v bankách, z nichž některé financují Agrofert podnikatele Andreje Babiše. Ministr-podnikatel tedy fakticky úvěruje své impérium penězi daňových poplatníků. Výběrové řízení se ani nesnažil předstírat (natož aby zveřejnil, kterým konkrétním bankám ty peníze poskytl). Věc sama jistě zajímavá. Ještě zajímavější ale je, že to skoro nikomu nevadí. Babiš zkrátka může."
  • A jedna hádanka. kdo napsal tento otevřený dopis Andreji Babišovi?
    Co si to dovolujete?
    Kdo Vám dal právo nazývat naši zemi „zkorumpovanou a v rozkladu”?
    Urážíte tím množství poctivých lidí, kteří čtvrt století pracovali na obnově země spálené bolševickou diktaturou, jejíž jste byl součástí jako člen komunistické strany a jako spolupracovník zločinecké StB!
    Myslíte si, že když jste si koupil média a barnumskou kampaní získal volební hlasy, že Vám to dává právo jednat s naši zemí, jako by to byl Váš majetek?
    Zatím jste pro republiku neudělal nic, jen ji devastujete nevhodnými zásahy do zemědělské kultury a využíváte k tomu státní i evropské dotace.
    Stydím se za všechny, co Vám dali hlas, ale opovrhuji těmi, kteří se aktivně angažují ve Vašem hnutí a přebírají tím spoluzodpovědnost za Vaše činy.
    Urážíte všechny a dehonestujete všechno, co se v naši zemi po listopadu 1989 udělalo.
    Ani za minulého režimu, ani dnes jsem nikdy neuhnul režimním nátlakům a nikdy jsem z ničeho neprofitoval. Komunistický režim mě neustále persekvoval a i za nové doby vedu neustálý boj proti těm, kteří chtějí situaci zneužít. A právě Vy reprezentujete jedno z největších nebezpečí polistopadové historie.
    Nejste spasitel. K tomu Vám chybí všechno. Jste opojen mocí a máte pocit, že kolem Vás jsou jenom primitivové, které je lehké opít babišovským rohlíkem a zneužítTakováto levná vítězství dlouho nevydrží a věřím, že doba, kdy náš národ alespoň trochu otevře oči, není daleko.
    Ten, který Vámi opovrhuje
    Odpověď na hádanku je..... Milan Knížák.
  • A jeden ze sportu. Ministerstvo školství schválilo pro Znojmo dotaci ve výši 40 milionů korun na rekonstrukci fotbalového stadionu Ano, toho Znojma které sestoupilo. A k tomu 29 milionů  z městské kasy.  Znojemští občané (a my všichni tak nějak s nimi) jsou jistě rádi, že budou mít krásný, za peníze z veřejných rozpočtů zrekonstruovaný druholigový stadion, kde se 15 x za rok na hodinu a půl půjde proběhnout parta místních kopálistů. Zatímco původní cena pevných stožárů se pohybovala okolo deseti miliónů korun, nyní vzroste na dvoj až čtyřnásobek, podle zvolené varianty, řekl pro Právo a Sport.cz technický ředitel klubu Karel Hodan..."Kamarád říkal. že před pár lety dodávali na jeden prvoligový stadion kompletní osvětlení Philips, včetně sloupů, kabelů, rozvaděčů a práce to vyšlo komplet na 12 milionů. Takto veřejně přiznat, že mohli dát (jen) za sloupy 10 milionů, ale protože na to dostanou dotační prachy, tak klidně vypláznou (jen) za sloupy až 40 milionů, to je tedy opravdu síla. Tak hlavně, že náměstek ministra financí chodí po skladech kontrolovat notebooky...
     
  • A trocha bulváru: Průřez bulvárními weby ukazuje, že chudeře Bartošové nedají pokoj ani po smrti. Nic zajímavého. Ovšem zajímavé je, co prý
    nabízejí bazény a vířivky na dovolené Bakterie, pot a výkaly zjistili američtí odborníci. A vyzkoumali že průměrný návštěvník bazénu má v záhybech řitního otvoru asi desetinu gramu výkalů. Z toho dovodili, že pět lidí ve vířivce představuje  polévkovou lžíci výkalů. Teda nevím, jak si utírá řiť pan profesor Gerba co to zkoumal, ale já určitě nemám vzadu pětinu lžíce hovna. Musím říct, že jestli je to, co jejich profesor vyzkoumal pravda, pak ti američani musí být pěkný prasata.

A zprávy o počasí: Právě mi  v titulku oznámili, že začátek června bude teplý. To mne trochu vylekalo. Myslíte, že si mám pořídit plechový trenky? Jestli ovšem mysleli teplotu, možná by stálo za to se vykoupat. Důležité je, mít po ruce záchranářky. Pavouk se ptal, co jsou to záchranářky. Ukázal jsem mu instruktážní obrázek. Povídal, že ta vpravo musela být na nějakým jiným kurzu.

A z mého života:  Dočetl jsem se, že ve Francii dostane příplatek ke mzdě každý, kdo jezdí do práce na kole. Až ten zlepšovák zavedou naši sociální inženýři, požádám o příplatek za to, že zůstanu doma. Včera jsem z nostalgických důvodů jat vzpomínkou na mládí, koupil uzené maso s vejci. Tehdy tam byly kousky uzeného a nádherná žlutá, chutná hmota. Namísto toho jsem nalezl souvislou kytovitou hmotu neurčité barvy bez chuti a bez zápachu. Povídala mamuš, proč žeru Babišův separát. A do firmy nám podomní obchodník donesl nabídku knih.  Tahle mne zaujala. Ale je to podvod. Jsou tam jen recepty.

A na Fejsbůku napsali:

  • @cermak Kdyby dali tomu idiotskymu tunelu jmeno Karel, a ne Blanka, tak mohl bejt uz davno dostavenej
  • Tak zatimco stat chce po firmach, aby vydelavaly a platily dane (a kdo pet let nevydelava a je ve ztrate na toho posle komando) on sam je deset let v minusu rocne 100mld a jeste se s tim stupidne chlubi.  Zvejkaj nesmysly o potrebe investic a pak za 178mil propaguji kapry.
  • Babiš se v rámci hnutí stylizuje do role Tomáše Bati, ale s ním nemá opravdu pranic společného. Zatímco Baťa tvořil, Babiš nakupoval. Baťa říkal svým zaměstnancům spolupracovníci, tedy přiznával jejich podíl na výsledku, Babiš vykřikuje, že jim dává práci
  • Syrské prezidentské volby prej jsou nedemokratické, protože se jich nemůžou zúčastnit všichni voliči. Na Ukrajině to nevadilo!
  • "Já mám pocit, že Česká republika vznikla 29. ledna 2014, kdy jsem přišel na první poradu finančního úřadu k panu Knížkovi."  Andrej Babiš v Událostech, komentářích na ČT24, 2. června 2014. Aby historie věděla.
  • Na ČT24 byl dotazován předseda českomoravských odborů, co je cílem z hlediska minimální mzdy. Posluchač se dozvěděl, že není možné, aby člověk, který pracuje 8 hodin denně, dostal jen 9000 Kč mzdu, když jako ležící v sociální síti dostane výrazně více.  Můj dovětek: Kupodivu nenavrhl zrušení institutu minimální mzdy, snížení sociálních dávek ležícím, tím pádem snížení daní a zvýšení mezd pracujícím, ale zvýšení minimální mzdy.
  • Ústavní soud není třetí komora parlamentu a neřídí ho politici. Po úst. soudci Výborném zařízla v pátek levice i úst. soudce Nikodýma. Sweet
  • Na zahrade poucuju syna jak muze byt srp nebezpecnej! Soused pres plot: Samotnej je v pohode, ale kdyz se prida kladivo,tak je to v prdeli!
  • Kampaň státu "Ryba domácí" prý stála 178 000 000 Kč. Rozumíte tomu, proč stát vydává desítky miliónů korun na to, aby lidi více jedli české ryby? Stát ve jménu veřejného blaha zakazuje, přikazuje, reguluje, poučuje a především naprosto zbytečně UTRÁCÍ. A zase tady jde o nadstandardní vztahy mezi státním úředníkem a reklamní agenturou. A nejvíce mě štve, že já osobně z toho nic nemám.
  • Něco se děje. MFD nejede ani kabelky ani odposlechy ani sponzory ani dluhy. Asi je po volbách.
  • Jan Kálal na ECHO24: Jako první se postavil Zemanovi. Rozklíží teď TOP 09 a Starosty?
  • Řek bych, že Zemanovi se už nepostaví.
  • Vypadá to nadějně. Kam Marvanová šlápla, to rozesrala. Babišovi ji opravdu přeju.
  • Tak jsem při práci teď shlédl na webu České televize ze záznamu dokument o Karlu Janečkovi...  Komické je, že to vypadá, že ho snad autor a celá ČT asi berou vážně...
  • SME: "Aký je hlavný dôvod nízkej volebnej účasti na Slovensku?" Jana Žitňanská, KDH: "Prišlo málo voličov."
  • Volič už dávno odhalil, že zelení nejsou žádní naivní sluníčkoví ochránci broučků, ale suroví byznysmeni, cizopasníci a vyděrači, kteří za líbivými žvásty o planetě a přírodě zamořili krajinu ventilátory, řepkou a slunečními jedovatými panely a napakovali si kapsy. Už by mohli táhnout někam.
  • "Tymy patrajici po malajsijskem letadle uz nasly jantarovou komnatu, Svaty gral, Atlantidu a dalsi tri vrahy J. F. Kennedyho."
  • Francouzka Narodni fronta jsou fasisti a kdo rika, ze nejsou je fasista nejvetsi.  A samozrejme Putin je svine a kdo rika, ze neni je svine nejvetsi.
  •  Jo a kdo nechce socialistickou EU s centralnim planovanim, je protievropsky a chce nas pripojit k Rusku.  Tak jsme si to pekne vyjasnili.
  • Geniální argument Karla Schwarzenberga v debatě o krizi Evropské unie na Radiožurnálu:  Haflafůf andalvasie špasko se fosieyafa, jekoš fasfaůl!.

A něco veselého nakonec:
 

A fór na konec: Přijde muž k doktorovi, že potřebuje viagru.
Doktor mu ji napsal a řekl, ať se druhý den staví a řekne, jestli to  pomohlo.
Muž druhý den přišel a povídá:  "Žena nenadále odjela, takže jsem to nevyzkoušel."
"A to jste to nemohl zkusit třeba se sousedkou?"
"Na sousedku nepotřebuji viagru."

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2913x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 31
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist