Petr Paulczyňski: homepage

Moudro dne

 

 


Moudro týdne

Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.
Sokrates  

Z Facebooku

Na Ostravské Univerzitě byl největší zájem o obory Psychologie a Společenské vědy... Jak vidno, pracáky o své klienty jen tak nepřijdou... Znám pár lidí, co studují sociologii, filozofii, religionistiku a podobné pavědy. Když se jich zeptám, co budou po škole dělat, tak nemají absolutně představu. Proč to tedy studují ?

O politice

Nemohou bojovat proti školnému a současně chtít maximální akademickou svobodu a plné rozhodování o vysokých školách. Pokud vysoké školy touží po naprosté nezávislosti na státu, pak by samozřejmě musely chtít i nezávislost na penězích daňových poplatníků, to je elementární aritmetika.
Václav Klaus o akademické obci:

online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist